Ook voor de kinderen is er veel te doen.

Naast het heerlijk in de bossen spelen, zijn er voor de kinderen in de nabije omgeving diverse activiteiten te ondernemen. Hieronder vindt u een aantal suggesties.

 Wildlands Adventure Zoo Emmen (dierentuin)

Dierentuin Emmen is verhuisd naar haar nieuwe locatie in Emmen en heet tegenwoordig Wildlands Adventure Zoo Emmen. In het nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen kun je een wereldexpeditie maken in één dag. Je reist samen door de jungle, het poolgebied en de savanne. Als echte globetrotter ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.


Het Houten Pad van Theodoor

Het Houten Pad van Theodoor is een leuke klim- en klauterroute voor kinderen door het bos bij Orvelte. Het pad is helemaal van hout gemaakt en staat in het teken van het varkentje Theodoor dat liever een wild zwijn wil zijn.
Het Houten Pad van Theodoor is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje. Het is ook een verhaal dat je zelf kunt spelen. In het begin is het pad makkelijk begaanbaar, maar verderop moet je oppassen. Het ene moment loop je hoog tussen de bomen en even later weer laag langs het water.
Je kunt Theodoor laten knorren, vogels laten fluiten en schapen laten blaten. Of klimmen in de holle boom, muziek maken of je verstoppen in een vossenhol. 


Familiepark Nienoord


Het Familiepark Nienoord biedt een hele dag vrolijk vermaak voor het hele gezin. Zo kunnen kinderen de hele dag springen, glijden en rennen in de grote en veilige speeltuin van het park. Zo vind je in de speeltuin onder andere: een Fins ballenbad, klimtorens, een flitsende scooterbaan, een paardenbaan, een tractorbaan, diverse glijbanen, springkussens en draaimolens. De overdekte speeltuin met onder andere een helikopterbaan en een koffiehoek completeren het uiterst gevarieerde aanbod.

Op de kinderboerderij van het park is het elk voorjaar weer een prachtig gezicht om de jonge dieren met elkaar te zien spelen. Verder herbergt deze kinderboerderij een aantal zeldzame huisdierrassen. 

Speelgoedmuseum Kinderwereld

In Kinderwereld hoeft niemand zich te vervelen. Het museum heeft een unieke collectie oud en antiek speelgoed. Er kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Binnen met oude behendigheidsspelletjes, in het oude kruidenierswinkeltje, knutselen in de knutselkamer, een eigen voorstelling geven in de theaterkamer of spelen op de nieuwe speelzolder. Buiten kan men naar hartelust tollen, hoepelen, steltlopen en nog veel meer.

Ronostrand

Pootjebaden door de branding, het zand tussen uw tenen voelen en een frisse duik nemen als het te warm wordt. U verwacht deze taferelen waarschijnlijk eerder in een van de kustprovincies dan in Drenthe, maar toch is het mogelijk! Het Ronostrand is een prachtig, aangelegd strand met een mooie zwemplas, grote ligweides en voor kinderen meer dan genoeg gelegenheid om te spelen.
Voor de kinderen ligt de recreatieplas het Ronostrand op 500 meter afstand.

Kinderboerderij Roden

Bij Kinderboerderij Roden kun je de dieren aanraken en knuffelen en spelen in de grote speeltuin. Ook is er een theeschenkerij welke wordt gerund door mensen van de dagbesteding.
De grote speeltuin heeft diverse schommels, glijbanen, wiptoestellen, evenwichtsbalk en klimrekken, omgeven door banken met tafels.
Je kunt er knuffelen met de geiten en de cavia's aaien. 

Maak een gratis website.